Nyakunkon az Anyák napja, ami egyben azt is jelenti, hogy ideje előrukkolnunk valamilyen szívhez szóló ajándékötlettel. Noha csak egy ilyen nap van az évben, ne feledjük, hogy 365 nap is kevés hálánk kifejezésére! Éppen ezért különösen fontos, hogy a kicsi gyerekekkel is megértessük az ünnep jelentőségét.

Ennek átadására mi sem lehet jobb program egy nagy családi barkácsolásnál, amely során a szülők és gyerekek közösen készítik el az Anyák napi ajándékokat. 

De ne szaladjunk ennyire előre! Ismerjük meg inkább azt a személyt, akinek az Anyák napi ajándékával talán sohasem fogunk tudni versenyezni…

Ismerd meg a csokik varázslatos világát!

Iratkozz fel és olvasd elsőként legújabb cikkeinket gasztronómia & edukáció témákban.

  Egy lány, aki a legszebb ajándékot adta édesanyjának 

  Valamikor az 1850-es években élt egy nő Virginia államban, aki éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy nőknek szóló klubokat hozzon létre, ahol a résztvevők tabuk nélkül megoszthatták egymással a szüléssel és a gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikat.

  Ő volt Ann Reeves Jarvis, aki maga is életet adott egy lány gyermeknek. Akkoriban még világszerte igen magas volt a csecsemőhalandóság, Ann pedig kötelességének érezte, hogy tegyen valamit ellene: éppen ezért párbeszédet kezdeményezett más édesanyákkal, hogy minél több tudást és tapasztalatot halmozzanak fel a témában. 

  Ann-t még halála után sem felejtette el Amerika, melyet elsősorban lányának, Annanak köszönhetett. Anna mindent megtett annak érdekében, hogy édesanyja emléke tovább éljen: 1908-ban a világon elsőként szervezett Anyák napi ünnepséget, hogy ezzel is tisztelegjen legkedvesebb példaképe előtt.

  A rendezvény hagyománnyá vált Anna házában, amit szépen lassan mások is átvettek. Mindez még Wilson elnök figyelmét is felkeltette, aki látva a nép lelkesedését, hivatalos ünneppé nyilvánította az Anyák napját. 

  Most rajtad a sor, hogy felejthetetlenné tedd az idei Anyák napját! 

  Anna beírta magát a történelem könyvekbe. Ha felülmúlni nem is tudjuk az Anyák napi teljesítményét, próbáljuk meg emlékezetessé tenni az idei ünnepet! 

  Szülőként nemcsak arról kell gondoskodnunk ezen a nagy napon, hogy meglepjük az édesanyánkat és a nagymamánkat, hanem a gyerkőcöknek is segítenünk kell, hogy biztosan ne feledkezzenek meg a meglepetésekről. Az Anyák napi ajándék akkor az igazi, ha tényleg a gyermekek készítik. 

  A BeSweet Csokoládémanufaktúra „Anya csak egy van” ajándékcsomagjainak köszönhetően idén minden kicsi kiveheti a részét az Anyák napi készülődésből: a mennyei ízű csokiról a szekszárdi csokoládémanufaktúra gondoskodik, az ajándékdoboz kidekorálása viszont a gyermekekre vár. Vegyétek elő a színes ceruzákat és a filctollat, kezdődjék hát az alkotás! 

  Kép az Anya csak egy van ajándékcsomagokról

  Ha szükségetek van némi inspirációra a BeSweet ajándékcsomagok elkészítéséhez, íme egy összeállítás arról, hogyan dobhatjátok fel a csokidobozokat közösen! 

  Krumplinyomda virág és szívecske mintákkal 

  Ki ne emlékezne arra, amikor gyerekként nyomdát csinált szinte az egész házból! A krumplinyomda az egyik legegyszerűbb díszítési technika, hiszen nem igényel komolyabb előkészületeket és még a hozzávalók is kedvező áron beszerezhetőek! 

  Amire szükségetek lesz:

  • minél szélesebb krumplikra
  • a BeSweet „Anya csak egy van” ajándékdobozára
  • ecsetre
  • temperára, vagy vízfestékre
  • különböző formájú sütiformákra (pl. szívecske, virág)
  • egy éles késre
  1. lépés: Legelőször öblítsétek le, majd szárítsátok meg a krumplikat!  Ezt követően vágjátok őket hosszában félbe!
  2. lépés: Nyomjátok bele a kiválasztott sütiformát a burgonya egyik felébe!
  3. lépés: Egyik oldalról vágjátok be a krumplit és vágjátok körbe a minta mentén!
  4. lépés: Távolítsátok el a formát és máris kész a „pecsét”!
  5. lépés: Az így kapott nyomdát mártsátok bele a festékbe és nyomjátok rá óvatosan az ajándékdobozra, majd hagyjátok megszáradni!

  Csipkeálom

  Ha valami, akkor a csipke az, amivel könnyedén feldobható bármelyik ajándékdoboz! Válasszatok ki egy tetszőleges darabot és ragasszátok fel a BeSweet ajándékdobozára!

  Ha valamilyen személyes üzenettel is szeretnétek kedveskedni az anyukátoknak és a mamáknak, érdemes lehet beruháznotok egy tortacsipkébe is, melynek közepébe beleírthattok pár kedves sort.

  Az igazán ügyesek pedig akár szíveket és virágokat is rajzolhatnak az üresen hagyott részekre. 

  Dobd fel családi fényképekkel az ajándékdobozt!

  Igazán különleges csomagolást varázsolhattok, ha családi fotókat tesztek a BeSweet ajándékcsomagokra, melynek köszönhetően Anyák napján is felidézhetitek a legkedvesebb közös emlékeket. 

  A hatást tovább fokozhatjátok szárított virágok odaragasztásával is, melyek gyönyörű  és nem utolsósorban tartós kiegészítői lehetnek az ünnepi csomagnak.