A mogyorós csoki nem csupán ízlelőbimbóinknak nyújt kellemes élményt, de mértékkel fogyasztva kimondottan egészséges. A másik, hasonlóan egészséges csonthéjas pedig a dió. Utánajártunk, miért is fogyasztja őket olyan nagy kedvvel az emberiség már az ősidők óta.

A mogyoró a nyírfafélék családjának egyik nemzetsége, melyet már évezredek óta termesztenek. Manapság a legtöbb mogyorót Olaszországban és Törökországban szüretelik és főleg észak-európai országokba exportálják.

(Megjegyzés: a bokormogyoró nem keverendő össze a földimogyoróval vagy más néven amerikai mogyoróval!)

Ismerd meg a csokik varázslatos világát!

Iratkozz fel és olvasd elsőként legújabb cikkeinket gasztronómia & edukáció témákban.

  Miért egészséges a mogyoró?

  A mogyoró valóságos vitaminbomba, mindemellett ásványi anyagokban is rendkívül gazdag.

  Vitaminok közül B1-, B2-, C-, H- és E-vitaminokban bővelkedik, ásványi anyagok közül pedig káliumot, vasat, magnéziumot, kalciumot tartalmaz nagy mennyiségben.

  A mogyoró rostokban is rendkívül gazdag, amelyek számos jótékony hatással bírnak.

  Mivel a rörökmogyoró fogyasztása során viszonylag hamar kialakul a jóllakottság érzése, így kis mennyiségben hatásos az elhízás ellen, valamint serkenti a bélműkődést is.

  Tudtátok, hogy a mogyoró az egyik legtöbb rezet tartalmazó élelmiszer?

  Szervezetünk számára a réz kiemelten fontos nyomelem: elengedhetetlen a növekedéshez és a fejlődéshez, a csontok szilárdságához, a vörös- és fehérvérsejtek fejlődéséhez, és a vas szállításához.

  Hab a tortán, hogy a mogyoró mellett a kakaó is dobogós helyen van az élelmiszerek között réztartalom szempontjából.

   Mogyorós csoki: együk hát!

  Testünk és elménk működésére egyaránt pozitívan hat a mogyorós csokoládé fogyasztása, természetesen mértékkel.

  A legjobbat akkor tesszük szervezetünkkel, ha minél magasabb kakaótartalmú mogyorós csokoládét fogyasztunk.

  A Chemistry Central Journalban megjelent tanulmány részletesen kitér arra, hogy a magas kakaótartalmú, minőségi kézműves étcsokoládé az áfonyához, a gránátalmához, vagy épp az acai bogyóhoz hasonló antioxidáns hatással bír.

  Tegyük hát félre előítéleteinket a mogyorós csokival kapcsolatban és falatozzunk belőle bátran, de törekedjünk a minőségre!

  A kakaós-fahéjas BeFresh törökmogyoró nem csupán egészséges, de elképesztően finom is. Az ünnepekre hangolódva pedig ezúttal karácsonyi díszdobozba csomagoltuk vásárlóinknak.

  „Erre csörög a dió, arra meg a mogyoró”

  A mogyoró mellett a diót sem hagyhatjuk figyelmen kívül! Ennek a csodás termésnek a belseje ugyanis nem véletlenül hasonlít az emberi agyra.

  Fáradtság esetén, étkezések között pár szem dió fogyasztása helyreállítja agyunk szabályos működését.

  Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy a dió fogyasztása hatékony lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

  A dió idegnyugatató hatását pedig a benne rejlő B-vitaminoknak és magnéziumnak köszönheti. Eme csodás csonthéjas fogyasztása esetén is törekedjünk arra, hogy rendszeresen, de kis mennyiségben fogyasszuk!

  Különleges BeOriginal táblás csokinkban a dió és a sárgabarack zserbóra emlékeztető aromáját idéztük meg az élvezeti érték fokozásának érdekében.

  A dió jótékony hatása és Dióbél bácsi

  Meglepő lehet, de a dióbél több fehérjét tartalmaz, mint a hús vagy a tojás. Nem csoda hát, hogy a vegetáriánusoknak, vegánoknak, és a sportolóknak is egyaránt nagy kedvence.

  Ne feledjük tehát, hogy a mogyoró, a dió és a kakaó nem pusztán élvezeti cikkek, hanem gyógynövények is.

  Ami szintén fontos, hogy gyerekkorunkat se feledjük. Emlékeztek még Csoóri Sándor versére, amellyel általános iskolai olvasókönyvekben is találkozhattatok? Most felidézzük nektek!

  Csoóri Sándor: Dióbél bácsi

  Ki lakik a dióhéjban?

  Nem lakhat ott bárki,

  Csak Dióbél bácsi.

  Ha rácsapsz a dióhéjra

  Kinyílik a csontkapuja

  És cammogva előmászik

  Vén Dióbél bácsi

  Csak a szádat Tátsd ki!

  Kóstold meg diós és mogyorós termékeinket!

  Az Ajándékcsomag menüben pedig megtalálhatod ünnepi meglepetéseinket.