Az idei húsvét más lesz a megszokottnál. Búcsút inthetünk a locsolkodásnak és nagyon úgy néz ki, hogy a nagyi ínyenc húsvéti vacsorájára is várnunk kell még egy évet. De próbáljuk meg a jó oldaláról nézni a dolgokat!

Az új élethelyzet hatására kénytelenek vagyunk új szokások és programok után nézni, melyekkel nemcsak, hogy megőrizhetjük az ünnep varázsát, hanem lefoglalhatjuk a gyerkőcöket is. Ha kifogytál az ötletekből, hogyan tudnád a négy fal között is emlékezetessé tenni a tavaszi szünetet számukra, ez a cikk neked szól!

Ismerd meg a csokik varázslatos világát!

Iratkozz fel és olvasd elsőként legújabb cikkeinket gasztronómia & edukáció témákban.

  Karantén ide, vagy oda a gyermekek most is élményekre vágynak, melyekre jelen helyzetben korlátozott lehetőségük van. Cikkünkben összeszedtünk nektek néhány tippet arra, milyen új játékokkal tegyétek izgalmassá a húsvéti ünnepeket. Annyit elárulhatunk, hogy az édesszájúak mindet imádni fogják!

  Kincskeresésre fel!

  Ki ne emlékezne arra a klasszikus kincskeresős játékra, amikor szüleink apró ajándékokat, csokikat rejtettek el a lakásban és a kertben, mi pedig a legnagyobb felfedezők izgatottságával indultunk a megkeresésükre. Közeleg a tavaszi szünet, ami kiváló alkalom arra, hogy újra átéljük gyermekeinkkel ezeket az emlékeket.

  Mielőtt elindulnánk beszerezni a kincskereséshez szükséges édességeket, fontos tisztáznunk már a legelején, hogy a játékban csak a kicsik vesznek részt, vagy a nagyobbakat is szeretnénk bevonni. Ha az utóbbi mellett döntünk, érdemes minden résztvevőhöz egy-egy színt társítanunk, vagyis eldönteni, hogy ki, milyen színű csokit keressen a játék során.

  Ezzel a megoldással nemcsak izgalmasabb lesz a kincskeresés, hanem megszűnik az idősebb gyerkőcök versenyelőnye a fiatalokkal szemben, hiszen így senki sem csaphat le a másik jól megérdemelt csokoládéjára.

  Ha szeretnénk gondolkodást igénylő elemeket is belecsempészni a játékba, helyezzünk el nyomokat a helyszíneken, melyekkel rávezetjük a gyerkőcöket a helyes megoldásra! Ez lehet egy apró cetli is, mellyel elárulunk egy apró részletet a csoki helyéről. Mint például „négy lábam van, de nem vagyok szék”, vagy „én őrzöm az álmaidat”. Légy kreatív!

  Felismered az ízeket?

  A gyerekek imádnak kísérletezni – főleg, ha csokoládéról van szó. Szülőként tavaszi szünetben egy kicsit engedékenyebbek lehetünk és teret engedhetünk a nagy felfedezéseknek.

  Nincs más dolgunk, mint beszerezni minél többféle ízesítésű csokoládét, melyeket minél apróbb darabokra kell felvágnunk, hogy a gyerekeknek ne legyen olyan könnyű dolguk.

  Takarjuk el a játékos szemét egy kendővel, majd kínáljuk meg egy tetszőleges csokival! A gyerkőc feladata, hogy kitalálja, milyen ízű csokoládét fogyaszt el éppen. Helyes válasz esetén egy pont jár. A játék végén az lesz a nyerő, aki a legmagasabb pontszámot gyűjti össze.

  Ütős meglepetés húsvétra: a pinata

  Sok filmben látni, ahogy visongó lányok és fiúk egy bottal próbálnak szétütni egy papírból készült vicces figurát. Amikor végre sikerrel járnak rájuk zúdul „a csokieső”. Ezt hívják pinatanak, ami nélkül nincs is gyerekzsúr Mexikóban. Hazánkban egyre több ajándékboltban találni ilyen papírállatkát, akár nyuszi formában is.

  Mindössze annyi a teendőnk vásárlás után, hogy apró ajándékokkal, csokoládéval töltjük meg az állatka belsejét, majd az akasztójánál fogva egy olyan helyre kell fellógatnunk, hogy alatta kényelmesen elférjenek a játékosok.

  Ha az megvan, indulhat a móka! A csokivadászoknak addig kell ütniük a pinatat, ameddig kiszakad és kihullanak belőle a finom falatok.

  Ha megtetszett valamelyik játék, de még keresed a szükséges hozzávalókat, látogass el a BeSweet Csokoládémanufaktúra webshopjába, ahol számos különleges ízesítésű csokoládét találhatsz! Dobd fel velünk gyermekeid ünnepét!