Hallottatok már a liofilizált málnáról? Egy különleges eljárás segítségével egész évben ropogós, vitamindús málnát fogyaszthatunk, ami ráadásul csokival megbolondítva is mennyei.

Itt a málna szezon! Ez a mesés, rubinszínű gyümölcs pedig nem csupán isteni, de rendkívül egészséges is. Nem véletlen imádjuk fagylaltban, turmixban, de a málna-csokoládé duó is becsülettel megállja a helyét a finomságok fennsíkján.

Ismerd meg a csokik varázslatos világát!

Iratkozz fel és olvasd elsőként legújabb cikkeinket gasztronómia & edukáció témákban.

    A málna jótékony hatásai

    Boldogasszony csipkéje vagy himpér. Egyes területeken így is nevezik a málnát, amelyre nem túlzás a „csodabogyó” jelzőt sem használni, hisz gyógyszernek is beillő csemege.

    A termés szedése fáradtságos munka, de higgyétek el, a fáradtság teljes mértékben megtérül!

    Gondoltátok volna, hogy 100 gramm málna közel 25 milligramm C-vitamint tartalmaz? A C-vitamin mellett B1- és B2-vitaminban, valamint A-provitaminban is bővelkedik.

    Rendkívül gazdag flavonoidokban, növényi rostokban, antioxidánsokban. Ásványi anyagok közül kálcium-, magnézium-, kálium- és vastartalma kiemelendő.

    A teljesség igénye nélkül a málna jótékony hatásai közé tartozik a magasvérnyomás csökkentése, a vércukorszint karbantartásának segítése.

    A málna segít ellensúlyozni az oxidatív stresszt és mivel az oxidatív stressz olyan betegségek kiváltó oka, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór, a málna az egyik legjobb agytámogató élelmiszer.

    Ha tehetitek, csipegessetek bátran és bőséggel a málnából! S hogy a vitamindús gyümit egész évben fogyaszthassuk, abban a liofilizálásnak van oroszlánrésze.

    A liofilizálás jelentése és folyamata

    A liofilizálás – vagyis a fagyasztva szárítás – napjainkban az egyik legkíméletesebb tartósítási eljárásának számít.

    Liofilizálás során a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket (vagy akár zöldségeket) lefagyasztják, majd egy speciális kamrában nyomáscsökkentéssel vákuumot idéznek elő.

    A liofilizálásnak köszönhetően:

    • a terményekben nem marad víz, azok ropogósak lesznek;
    • a szárítás alacsony hőmérsékleten megy végbe, így a vitaminok, ásványok 95-97 százaléka megmarad;
    • termékek nem romlandóak, bontatlan állapotban, szobahőmérsékleten is megőrzik frissességüket.

    Liofilizált málna és fehércsoki

    A málna savanykás, jellegzetes íze tökéletesen passzol a kézműves fehércsokoládé édes aromájához.

    Ezen gondolat menetén született meg egyedülálló BeFresh termékünk, a liofilizált málna fehércsokoládéban.

    A termék abszolút szezonfüggetlen, hisz télen és nyáron is egyaránt kijár egy kis frissítő, édes élvezet.  

    Málna, áfonya, eper – valóságos vitaminbombák

    A bogyós gyümölcsök különlegessége abban rejlik, hogy rendkívül sok antioxidánst tartalmaznak. Különösen kedvező hatással vannak a szívre és az érrendszerre, ám ha epebántalmakkal küzdötök, csak nagyon minimális mennyiséget fogyasszatok!

    Az eper jótékony hatásai közé tartozik, hogy élénkíti az emésztést, tisztítja a húgyutakat, fehéríti a fogakat, ráadásul még a csontokat is erősíti.

    Az áfonya áldásos hatásairól tavalyi cikkünkben már beszámoltunk, amelyet ide kattintva el is olvashattok.

    Elöljáróban annyit, hogy hasonlóan az eperhez, az áfonyáról is elmondható, hogy serkenti az emésztést, mindemellett gyulladáscsökkentő hatással is bír.

    Kóstold meg a fehércsokis liofilizált málnát!

    Áfonyás és epres termékeinket is szeretettel ajánljuk.